4 Mevsime Özel Zeytinyağlı Mücver Tarifleri

4 Mevsime Özel Zeytinyağlı Mücver Tarifleri

Mücverin sadece kabakla yapıldığı düşünülür ve bu sebeple genellikle yaz aylarında pişirilir. Aslında mücver, mevsimine uygun sebzelerle de hazırlanabilir. Siz de mücver lezzetini yılın 12 ayında da tatmak istiyorsanız dört mevsime uygun mücver tariflerimize göz atmanızı tavsiye ederiz.

1.   İlkbahar: Enginar Mücveri

İlk tarifimizin ana malzemesi, baharın şifalı çiçeği enginar. ¨Enginar ye, yemezsen de tarlasından geç¨ denir. Gelin biz enginarı yiyip sağlık ve lezzetinden faydalanalım. İşte enginar sevmeyenlerin bile keyifle yiyeceği zeytinyağlı enginar mücveri tarifi.

Servis Önerisi: 6 kişilik

Süre: 25 dakika

Malzemeler:

  1. 3 adet orta boy enginar
  2. 1 adet yumurta
  3. Yarım su bardağı Komili Riviera Zeytinyağı
  4. 1 su bardağı un
  5. Kaşar peynir
  6. Maydanoz
  7. Tuz
  8. Karabiber

Hazırlanışı:

  • Enginarları büyük parçalar halinde doğrayın.
  • Doğradığınız enginarları, maydanozu, zeytinyağının yarısını ve kaşar peyniri blenderdan geçirin.
  • Blenderdan geçirdiğiniz malzemeleri derin bir kaseye dökün.
  • Karışımın üzerine hazırladığınız enginar mücveri karışımını dökün. Üzerine un, tuz ve karabiber ekleyerek yoğurun.
  • Yapışmaz bir tavayı ocakta ısıtın, kalan zeytinyağını tavaya dökün.
  • Tavanın kapağını kapatın ve orta ateşte 15 dakika pişirin. Sıcak servis edin.

Afiyet olsun.

2.   Yaz: Kabak Mücveri

Hem formda kalmak hem de keyifli bir öğün yemek istiyorsanız kabak mücveri tarifini deneyebilirsiniz. İşte diyet yapanlara özel zeytinyağlı kabak mücveri tarifi.

Servis Önerisi: 4 kişilik

Süre: 20 dakika

Malzemeler:

  1. 2 adet kabak
  2. 1 adet yumurta
  3. 1 diş sarımsak
  4. Yarım çay bardağı Komili Riviera Zeytinyağı
  5. Yarım su bardağı un
  6. Dil peyniri ya da light taze kaşar peyniri
  7. Dereotu
  8. Tuz
  9. Karabiber

Hazırlanışı:

  • Kabak, sarımsak ve dereotunu blenderdan geçirin.
  • Blenderdan geçirdiğiniz karışımı derin bir kaseye dökün.
  • Karışımın içerisine tuz, karabiber, un, yumurta ve Komili Riviera zeytinyağını ekleyerek karıştırın.
  • Bir tepsinin tabanını zeytinyağı ile yağlayın.
  • Hazırladığınız karışımı tepsiye dökün.
  • Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri hafif kızarana kadar pişirin.
  • Mücveri fırından çıkarmadan birkaç dakika önce fırını ızgara ayarına alın.
  • Rendelediğiniz dil peynirini mücverin üzerine dökün ve peynirler kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun.

3.   Sonbahar: Kereviz Mücveri

¨Kerevizin kokusuna alışık değilim¨ diyorsanız bir de kereviz mücverini denemenizi tavsiye ederiz. Bu mücver tarifi ile hem kerevizi sevecek hem de sebzenin içeriğindeki C vitamini sayesinde mevsim geçişlerinde sağlığınızı koruyabileceksiniz. İşte zeytinyağlı kereviz mücveri tarifi.

Servis Önerisi: 2 kişilik

Süre: 30 dakika

Malzemeler:

  1. 1 adet büyük boy kereviz
  2. 1 adet patates
  3. 3-4 dal taze soğan
  4. 5-6 adet ceviz içi
  5. 1 adet yumurta
  6. Yarım su bardağı un
  7. Yarım çay bardağı Komili Riviera Zeytinyağı
  8. Kaşar peynir
  9. Tuz
  10. Karabiber

Hazırlanışı:

  • Kereviz ve patatesleri büyük parçalar halinde dilimleyin ve blenderdan geçirin.
  • Blenderden geçirdiğiniz sebzeleri sıkarak fazla sularını alın.
  • Taze soğanı ince ince kıyın.
  • Cevizleri bıçak yardımı ile iri parçalara ayırın.
  • Kaşarı rendeleyin.
  • Kereviz, patates, kaşar, ceviz ve taze soğanı karıştırın.
  • Karışıma yumurta, un, tuz ve karabiber de ekleyin.
  • Elde ettiğiniz mücver karışımına top top şekil verin.
  • Önceden ısıtılmış tavaya Komili Riviera zeytinyağını dökün.
  • Kereviz mücverini tavaya alın ve her iki tarafını da kızartın.

Afiyet olsun.

4.   Kış: Pırasa Mücveri

Zeytinyağının lezzetini en çok hissettirdiği sebzelerden birisi de pırasadır. Pırasayı sıcak ya da soğuk yemek olarak zeytinyağı ile hazırlayabilirsiniz. Pırasayı sıcak olarak servis edebileceğiniz pratik tariflerden birisi ise pırasa mücveri.

Servis Önerisi: 6 kişilik

Süre: 25 dakika

Malzemeler:

  1. 4 adet pırasa
  2. 1 adet yumurta
  3. Yarım çay bardağı Komili Riviera Zeytinyağı ya da daha yoğun bir lezzet için Komili Erken Hasat Zeytinyağı
  4. 1 su bardağı un
  5. Kimyon
  6. Tuz
  7. Maydanoz

Hazırlanışı:

  • Pırasaları büyük parçalara ayırıp blenderdan geçirin.
  • Püre haline gelen pırasaları derin bir kaba alın ve üzerine kimyon, tuz, un, yumurta, zeytinyağı ve ince ince kıyılmış maydanozu ekleyin.
  • Bir tepsinin tabanını Komili Riviera zeytinyağı ile yağlayın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 15 dakika pişirin.

Afiyet olsun.


Sosyal medyada paylaşın

Ara

 

Popüler Yazılar

 

Benzer Yazılar