3 Patatesli Kahvaltılık Tarifi

Gelin, patlıcan ve kabak gibi zaman zaman yenilen sebzeleri bir yana bırakalım ve eşlikçi, atıştırmalık, ana yemek ya da keyifli bir kahvaltılık olarak her öğünde yenebilen patatesli tariflere göz atalım. İşte, kahvaltılarınızı bir keyfe dönüştürecek pratik patatesli tarifler: 

İspanyol Omleti Tarifi

Klasik bir Akdeniz lezzeti olan tortilla yani İspanyol omleti, patates ve zeytinyağının muhteşem aromasını taşır. Mutfağınızı bir tapas mekanına çevirecek İspanyol omleti için gerekli malzemeler şunlar:

  • 2 orta boy patates
  • Yarım çay bardağı Komili Riviera Zeytinyağı
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 2 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber

Mutfağın bu temel malzemeleri ile harika bir lezzet elde etmek için şu adımları takip edebilirsiniz:

  • Soyduğunuz patatesleri ince üçgen dilimler halinde kesin.
  • Kuru soğanı piyaz yani yarım ay şeklinde doğrayın.
  • Kızdırdığınız tavaya zeytinyağını dökün.
  • Patates ve kuru soğanı da tavaya alın ve orta ateşte tavanın ağzı kapalı olacak şekilde yaklaşık 10 dakika pişirin.
  • Bir kasenin içinde süt, yumurta, tuz ve karabiberi çırpın.
  • Yumuşayıp pişmeye yaklaşan patates ile soğanın üzerine karışımı dökün.
  • Yumurta piştikten sonra İspanyol omletinizi afiyetle yiyebilirsiniz.

Patates Köftesi Tarifi

Patates kızartması kadar keyifli, bir kahvaltının olması gerektiği kadar besleyici bir lezzet olan patates köftesi için gerekli malzemeler şunlar:

  • 2  adet patates
  • 1 adet yumurta
  • 100 gram kaşar peyniri
  • Komili Riviera Zeytinyağı
  • Maydanoz
  • Un
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz

Malzemeleriniz hazırsa patates köftesi yapımına geçebiliriz:

  • Patatesleri haşlayın ve kabuklarını soyup çatal yardımıyla ezin.
  • Patates püresinin içine; rendelediğiniz kaşarı, yumurtayı, karabiberi, pul biberi, maydanozu ve tuzu ekleyin. Karışımı iyice yoğurun
  • Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak köfte şekli verin.
  • Şekil verdiğiniz karışımı una bulayın ve önceden kızdırdığınız zeytinyağında kızartın.

Patates Sandalı Tarifi

Hem görünümü hem de lezzeti ile kahvaltı davetleriniz için harika bir seçenek olan patates sandalını hazırlamak için gerekli malzemeler şunlar:

Patatesli sandalı hazırlamak için şu adımları takip edebilirsiniz:

  • Patatesleri soymadan haşlayın.
  • Haşlanan patatesleri soyun ve ortadan ikiye bölün.
  • Patateslerin içlerini bir tatlı kaşığı yardımı ile boşaltın.
  • Yumurtaları çırpın.
  • Sandal haline gelen patateslerin içine zeytinyağı, çırpılmış yumurta, tuz ve karabiber doldurun.
  • İçini doldurduğunuz patatesleri 180 derecede ısıtılmış fırında yumurtalar katılaşana kadar pişirin.

Üzerine rendelenmiş kaşar, maydanoz ya da soğan serperek servis edebileceğiniz patates sandalınız hazır.

Afiyet olsun.


Sosyal medyada paylaşın

Ara

 

Popüler Yazılar

 

Benzer Yazılar