Hakiki Lezzet Atölyesi'nden Enfes Lezzetler

Ana Yemekler

Baklava Hamuruna Sarılmış Levrek

  • Kişi sayısı:4

  • MALZEMELER

    8 yaprak baklava hamuru

    4 adet levrek balığı fileto

    4 orta boy kuru soğan

    4 diş sarımsak

    8 yemek kaşığı Komili Riviera Zeytinyağı

    200 gr beyaz balık

    200 gr krema

    deniz tuzu

    tane karabiber


    SÜSLEME İÇİN

    1 tutam safran

    1 çay bardağı krema

    birkaç yaprak roka

    1 tatlı kaşığı Komili Naturel Sızma Zeytinyağı

YAPILIŞI:

  1. Levrek balığı filetosunu temizleyip tavada alt üst ederek az pişirin ve soğutun. Beyaz balık etini, sarımsak, krema, deniz tuzu ve tane karabiber ile birlikte robotta çekip balık macunu elde edin. Kuru soğanları piyazlık doğrayıp 5 yemek kaşığı zeytinyağı ile tavada sote edin ve soğutun. Baklava hamurunu 2 yaprak halinde tezgaha yayın, kat yerlerinden 3 eşit dikdörtgene ayırın. Dikdörtgenlerden birini (2 yaprak halinde) alın ve üzerine önce balık macunu sürüp ardından levrek balığı filetosunu koyun. Filetonun üzerine soğan sotesini koyun, tekrar balık macunu sürüp 2 yaprak halindeki bir başka dikdörtgen baklava hamurunu üzerine koyarak pileli olarak katlayın. (Gerekirse önceden kesmiş olduğunuz 3. dikdörtgen şeklindeki baklava hamuru parçası ile ekleme yapın). Kenarlarındaki fazlalıkları kesip alta doğru kıvırın. Tüm balıklar için aynı işlemi tekrarlayın. Üzerlerine kalan zeytinyağını fırça ile sürün ve 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin. Fırından çıkarıp servis tabağına alın.
  2. Tavada krema ve safranı kaynatıp süzün. Roka yapraklarını zeytinyağı ile marine edin. Hazırladığınız safranlı kremadan baklava hamuruna sarılı balığın üzerinde gezdirin ve yanında roka yaprakları eşliğinde servis edin.

*Yemeğinizi yoğun zeytinyağı aroması ile lezzetlendirmek isterseniz Komili Riviera yerine Komili Sızma Zeytinyağı kullanabilirsiniz.