Zeytinyağlı Tarifler

Semizotlu Lorlu Börek

Semizotlu Lorlu Börek

Malzemelerde neler var?

  • 1 çay bardağı Komili Lezzetlik Yumuşak Natürel Sızma Zeytinyağı
  • 1 yumurta
  • 3,5-4 su bardağı un(350-400 gram)
  • 3-4 yemek kaşığı su
  • 1 yemek kaşığı sirke

Sosu için:

  • 2 yemek kaşığı Komili Lezzetlik Yumuşak Natürel Sızma Zeytinyağı
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı süt (200 ml)
  • 1 çay kaşığı zerdeçal

İç malzemesi:

  • 1 kg semizotu, küçük yapraklara ayrılmış
  • 1 büyük soğan, çok ince kıyılmış
  • 100 g lor peyniri
  • 100 g beyaz peynir
  • Pul biber

Nasıl hazırlarım?

1-) İç malzemesi için tüm malzemeyi harmanlayın.

2-) Sosu için tüm malzemeyi karıştırın.

3-) Hamuru için tüm malzemeyi hamur yoğurma kabında karıştırın. Pürüzsüz ve yumuşak kıvamlı bir hamur elde edince hamuru toparlayın.

4-) Hamuru iki eşit parçaya ayırın. Her bir hamuru un serpilmiş tezgahın üzerine alın. Oklava ile 1 cm kalınlığında açın.

5-) Yufkaları ortadan ikiye kesin.

6-) Her yarım yufkanın üzerine önce sostan 1 yemek kaşığı kadar fırça yardımı ile sürün. 7-) Sonra üzerine iç malzemeyi paylaştırın.

8-) Rulo şeklinde sarıp zeytinyağı ile yağlanmış orta boy bir fırın tepsisine ortasından başlayıp yuvarlayın.

9-) Kalan malzemeyi aynı şekilde hazırlayıp tepsinin içini tamamen semizotlu börek hamuru ile tamamlayın.

10-)Kalan sosu hamurların üzerlerine dökün.

11-) Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin.

  • Börek