Zeytinyağlı Tarifler

Pırasalı Mantarlı Börek

Pırasalı Mantarlı Börek

Malzemelerde neler var?

  • 5-6 adet pırasa
  • 500 gr mantar
  • 1 adet havuç
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet soğan
  • 3-4 yemek kaşığı Komili Yemeklik Riviera Zeytinyağı
  • 3 adet yufka 2 yumurta sarısı Susam
  • Tuz, karabiber

Sosu için;

  • 100 ml Komili Yemeklik Riviera Zeytinyağı 50 ml soda 50 ml su

Nasıl hazırlarım?

1) Geniş bir tavaya Komili Yemeklik Riviera Zeytinyağı’nı koyun.

2) Soğanları küp şeklinde kesin, pırasaları ve sarımsakları dilimleyin, havucu rendeleyin.

3) Mantarların kabuklarını soyun ve küp şeklinde kesin.

4) Soğan, sarımsak, havuç ve pırasaları tavaya alın, orta ateşte 8-9 dakika kavurun.

5) Ocağı yüksek ateşe getirin ve mantarları ilave edin, tuz ve karabiberini ekleyin. Mantarlar suyunu salıp, çekinceye kadar kavurun.

6) Ocağın altını kapatın ve karışımın soğumasını bekleyin.

7) Sos malzemelerini karıştırın.

8) Yufkayı tezgaha serin, her tarafını soslayın ve ikiye katlayın.

9) Tekrar soslayın ve sekiz parça olacak şekilde kesin.

10) Karışımı yufkaya koyun ve sarın. Yumurta sarılarına iki çay kaşığı sıvıyağı ekleyin ve böreklerin üzerine sürün.

11) 180 derecede üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.

  • Börek