Zeytinyağlı Tarifler

Bolonez Soslu Spagetti

Bolonez Soslu Spagetti

Malzemelerde neler var?

  • 3 yemek kaşığı Komili Lezzetlik Yumuşak Natürel Sızma Zeytinyağı
  • 1 paket uzun makarna
  • 150 g çift çekim dana döş kıyma
  • 2 soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 400 ml domates püresi
  • 3 dal taze kekik
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı sirke Yarım çay kaşığı rendelenmiş muskat
  • Tuz,

karabiber Nasıl hazırlarım?

1-) Kıymayı kuru tavada yüksek ateşte 4-5 dakika kavurun. Kıyma suyunu salıp çekmeye başlayınca doğranmış soğanı ekleyin.

2-) Kısık ateşte, arada bir karıştırarak 15 dakika pişirin.

3-) Bu arada makarnanın suyunu hazırlayın. Bunun için 2 litre suyu kaynatın. Su kaynayınca 1 tatla kaşığı tuzu ekleyip makarnaları ilave edin.

4-) Pişmekte olan kıymalı karışıma taze çekilmiş tuzu, karabiberi, şekeri, sirkeyi, domates konservesini, Komili Lezzetlik Yumuşak Natürel Sızma Zeytinyağı’nı , taze kekiği ve muskatı ekleyin.

5-) Birkaç dakika sonra kaynamakta olan makarnanın suyundan 1 kepçe kadarını ilave edin. 5 dakika bu şekilde pişirin.

6-) Makarnayı 8-10 dakika haşladıktan sonra süzün, kıymalı sosuyla birleştirin. En son kıyılmış maydanoz serpin.

  • Soslu Spagetti