Zeytinyağlı Tarifler

Acı Soslu Kavrulmuş Sebzeler ve Yumurta

Acı Soslu Kavrulmuş Sebzeler ve Yumurta

Malzemelerde neler var?

Hamuru için:

  • 3 bardak un
  • 3/4 bardak su
  • 3 yemek kaşığı
  • Komili Lezzetlik Yumuşak Natürel Sızma Zeytinyağı
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • İç harç

Malzemelerde neler var?

  • 100 gr beyaz lahana
  • ince kıyılmış 1 adet havuç
  • ince jülyen doğranmış 3 yaprak pazı
  • ince kıyılmış 1 sap pırasa
  • ince kıyılmış 1 diş sarımsak
  • ince kıyılmış 2 yumurta
  • 4 çorba kaşığı Komili Yemeklik Riviera Zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı acı sos Tuz, karabiber

Nasıl hazırlarım?

1-) 3 çorba kaşığı Komili Yemeklik Riviera Zeytinyağı’nı geniş bir tavada ısıtıp sarımsağı ekleyin.

2-) Kokusu çıkana kadar pişirip havuç, pırasa, pazı ve lahanayı ilave edin. Yüksek ateşte aralıklı olarak karıştırarak sebzeleri birkaç dakika kavurun.

3-) Başka bir tavada kalan bir çorba kaşığı Komili Yemeklik Riviera Zeytinyağı’nı ısıtıp fırça ile tavaya yayın.

4-) Yumurtaları tavaya kırıp tuz ve karabiber ile tatlandırarak istenilen kıvamda pişirin.

5-) Sebzeleri servis tabaklarına alıp yanlarına birer adet yumurta ekleyin. Üzerlerine acı sos gezdirerek servis edin.

  • Acı Soslu