E-Kitaplar

  • 2017 Takvimi
    Komili'den

    2017 Takvimi

    Komili Lezzet Seyahatnamesi'nden esinlenerek hazırladığımız 2017 takvimimizin yeni yılda sizlere seyahat rotanızı çizerken ışık tutması dileğiyle.

  • Komili Lezzet Seyahatnamesi
    Ömür Akkor ile

    Komili Lezzet Seyahatnamesi

    En iyi lezzet duraklarını, enfes yemekleri, yöresel tatları keşfettiğimiz yolculuğun kitabı Ömür Akkor ile Komili Lezzet Seyahatnamesi, Türk mutfak kültürü ve geleneklerine tanıklık ettiği hikayeleriyle sizleri bekliyor.

  • 2016 Takvimi
    Komili'den

    2016 Takvimi

    2016 yılı için hazırlanan Komili takvimi, minyatür sanatının "ölmez ağacı" olarak bilinen zeytin ağacı ve meyvesini konu alan eşsiz örneklerinden oluşuyor.

  • Eğlenceli Tarifler Sağlıklı Minikler
    Komili'den

    Eğlenceli Tarifler Sağlıklı Minikler

    Komili ve Anadolu Sağlık Merkezi işbirliği ile hazırlanan kitabımızda, 6 aydan 12 yaşa kadar çocuklara yönelik sağlıklı ve eğlenceli tarifler yer alıyor. Kitapta ayrıca zeytinyağının bebek ve çocuk beslenmesindeki önemi uzmanlar tarafından vurgulanıyor.

  • Hayat Ağacıyla Yaşayanlar
    Trilye’den Derik’e Adatepe’den Yusufeli’ne

    Hayat Ağacıyla Yaşayanlar

    Marmara'dan Karadeniz'e, Ege'den Güney'e, Güneydoğu'ya dek Anadolu Coğrafyasının zeytin yetiştiren, zeytinyağı sıkan dört bir yanını gezen Gazeteci-Yazar Celal Başlangıç'ın kaleme aldığı, genç ve yetenekli sanatçı Tolga Sezgin'in fotoğrafladığı "Trilye'den Yusufeli'ne, Adatepe'den Derik'e Hayat Ağacıyla Yaşayanlar" kitabı...

  • Zeytinyağı Anıtları
    Ağaçtan İnsana

    Zeytinyağı Anıtları

    Kitabımızın adı "Ağaçtan İnsana Zeytinyağı Anıtları". Bu coğrafyada binlerce "zeytin anıtı" ağacımız var... Bu ağaçlar muhteşem gövdeleri, dört mevsim dökülmeyen gümüşi yaprakları, heybetli dalları ile insanı kendine hayran bırakıyor. Henüz tarihin bile hesaplayamadığı zamanlardan gelmeleri de cabası... Masallarda, tüm din kitaplarında, bilinen bütün ritüellerde var oluşlarından geliyor biraz da cazibeleri.

  • Edremit Yöresi Yağhaneleri
    Geçmişten Günümüze Zeytin, Zeytinyağı ve Sabun Sanayii

    Edremit Yöresi Yağhaneleri

    Zeytin ağacından zeytinyağına uzanan geleneğin izleri...Zeytinyağı kültürünün gelecek kuşaklara taşınması ve toplumsal belleğin korunması amacıyla yazılan, “Edremit Yöresi Yağhaneleri” kitabı, zeytinyağı sanayinin geçmişine tanıklık ettiği sayfaları ile sizleri bekliyor

  • Ramazan Lezzetleri
    M. Ömür AKKOR’dan

    Ramazan Lezzetleri

    Ünlü Şef Ömür Akkor tarafından Komili’nin katkılarıyla hazırlanan 'Ramazan Lezzetleri' kitabı, Osmanlı ve Anadolu Ramazan gelenekleri ile Ramazan sofralarına ışık tutuyor. Kitapta, kimi zaman Adil Usta’nın fırınında yapılan eski pideleri, kimi zaman da Kilis'e gelin gelen Zennup Hanım’ın yemekleri öyküleriyle anlatılıyor.